Onze Kromsnavels
Welkom op onze site


HomeContactOver onsOnze vogelsReisverhalenKweekverslagenFoto'sTe koopLinks
 
Over ons
Wij zijn Karin en Guus Hogerwerf. 
Sinds 1999 woonachtig in Nieuwaal, een klein
dorpje vlak bij Zaltbommel in het zuid-
westen van Gelderland. In 1983 zijn wij
gaan wonen in Nieuwkoop. In 1984 werd
de eerste volière in de tuin geplaatst met daarin
de toen gangbare vogeltjes zoals Zebravinken,
Japanse Nachtegalen, wat wildzang en kanaries.
Guus vond het houden van kanaries erg boeiend
en al gauw werd de volière bevolkt door alleen
maar Kanaries.Karin vond deze vogels wel leuk
maar vond dat alle kanaries op elkaar leken en
ging tijdens de tentoonstellingen haar eigen weg terwijl Guus het erg druk had met allerlei Kanariepieten te bekijken. Guus is zich gaan specialiseren in Rode vetstofkanaries, deze konden niet in een buitenvolière waar ze door het daglicht te veel van hun kleur zouden verliezen. Een oplossing werd gevonden, de Kanaries gingen naar de zolder en de volière in de tuin kwam leeg. Karin greep deze mogelijkheid met beide handen aan en besliste dat er grote Parkieten in kwamen. Na een verbouwing kwamen er in de buitenvolière Barraband parkieten, Bleekkop rossela's een Koppel Bergparkieten en nog wat valkparkieten. Allebei tevreden, Guus op de zolder en Karin in de tuin met ieder zijn eigen vogels. Allebei lid van Vogelvereniging "de Colibrie" te Nieuwkoop, waar tijdens de onderlinge tentoonstelling iedereen het prachtig vond als Guus tijdens de jaarlijkse tentoonstelling met zijn kanaries werd verslagen door een van de parkieten van zijn vrouw. Na  15 jaar in Nieuwkoop gewoond te hebben veranderde Karin van baan. Dat deed ons besluiten op zoek te gaan naar een ander huis,  het liefst vrijstaand met rust en ruimte. Na een zoektocht door vele plaatsen, in Nieuwaal terecht gekomen. Daar werd tuin en garage onder handen genomen om de vogels te huisvesten. De tuin voor de Parkieten , de garage voor de kanaries. Lid geworden van vogelvereniging `Het Bonte Boertje` in Aalst. Nu 20 jaar later zijn er geen kanaries meer in de garage. Na elk jaar zo'n 300 jonge vogels te hebben gekweekt en 7 tentoonstellingen per jaar werd de tijd voor andere hobby's zeer beperkt. Een moeilijke beslissing volgde. Geen kanaries meer, maar wat dan? Niet zo heel moeilijk, een nieuwe uitdaging, het kweken van Papegaaien.
Vooraf hadden wij ons beiden verdiept over het wel en wee van papegaaien houden / kweken en zijn we bij zeer veel kwekers op bezoek geweest. In 2005 werden de hokken verbouwd en 5 koppels papegaaien aangeschaft. Een koppel Grijze Roodstaarten, Wijnborst-amazones, Blauwvoorhoofd-amazones, Rose Kaketoes en een koppel Edelpapegaaien. Allemaal jonge koppels, dus geduld hebben. Later werd er nog een koppel Dubbele geelkop/amazones aangeschaft  en kwam er een koppel Edels logeren.  Het papegaaienbestand breidde zich uit.
Niet alleen met aangekochte vogels maar er werd ook gekweekt. Jonge Edelpapegaaien, Wijnborst amazone's, jonge rosekaketoe en Blauwvoorhoofdamazone's bevolk(t)en de hokken.
Inmiddels zijn er geen wijnborstamazone's meer maar wel meer Blauwvoorhoofdamazone's.
Van de jongen die er zijn gekweekt werden nieuwe koppels samengesteld.

Karin is al 5 maal in Australië geweest met haar "vogelclubje"en heeft zij een reis door het Pantanal in Brazilie gemaakt. Verder zijn wij samen in dcember 2008/januari 2009, 4 weken samen naar australie geweest en in 2015 hebben wij de "Gibb river road" in het noorden van Australie gereden. Een verslag hiervan vindt u onder de reisverhalen. Op deze site zult u nu en in de komende tijd onze vogelervaringen, kweek en reisverslagen met foto´s vinden waarin wij het wel en wee van onze vogels zullen beschrijven. Wij wensen je veel leesplezier, vragen staat vrij en stuur een berichtje als je het de moeite waard vond.